1. Domov
 2. Članki
 3. KOBI po korakih
 4. Urejanje dostopov za učence

Urejanje dostopov za učence

Dodaš lahko poljubno število učencev. Profile učencev najhitreje ustvariš v delu aplikacije z nastavitvami. Do tega dela aplikacije prideš tako, da na prvem zaslonu tapneš na ikono Zobnik levo zgoraj. / glej slike na dnu strani /

 • Ustvarjanje novega profila učenca
  To storiš tako, da tapneš na Otroci in nato Dodaj. Vneseš ime in spol otroka ter izbor potrdiš s pritiskom na gumb Ustvari.
 • Organizacija učencev v skupine
  Tapneš na Skupine in nato Dodaj. Ko ustvariš ime skupine (na primer 2.b), izbereš učence in jih dodeliš skupini. Okvirček z izbranim imenom se obarva zeleno.
 • Tiskanje KOBI kod
  V razdelku Otroci tapneš na puščico ob KOBI kodah. Kode lahko nato shraniš na svojo napravo in/ali jih natisneš. Vsak učenec ima svojo KOBI kodo, ki mu odpre vrata v njegov uporabniški račun. List lahko razrežeš in vsakemu učencu daš svojo kodo, da si jo prilepi v zvezek.

Arhiviranje profila
V razdelku Otroci izbereš učenca. Nato v zgornjem desnem kotu izbereš Uredi. Zdaj lahko urejaš profil učenca, s klikom na Izbriši v desnem zgornjem kotu pa profil lahko tudi arhiviraš. S potrditvijo (Odstrani) bodo izbrisane vse zgodbe in vpogledi v napredek tega otroka.

Priprava šolskih tablic za učence

Za uporabo s KOBI kodami se je potrebno na šolske naprave najprej prijaviti z AAI računom.

Več → TUKAJ

Članki