Piškotki

NAZADNJE POSODOBLJENO: 5. MAREC 2019

Hopalai in tretja partnerska podjetja, kot so na primer oglaševalski ponudniki in ponudniki analitike, uporabljamo različne tehnologije za zbiranje informacij, kot so piškotki ali spletni svetilniki, ki delujejo medtem ko uporabljate naslednje spletne storitve in aplikacije (‘Storitve’):

  • kobiapp.si

Piškotki so majhne datoteke, ki so začasno shranjene na vašem trdem disku in omogočajo ponudniku prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran. Ponudnik uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletne strani, in za optimizacijo svojih internetnih oglasnih aktivnosti.

Spletni svetilnik (imenovan tudi transparentna grafična podoba v formatu GIF) je majhna elektronska slika, ki se jo uporablja za preprosto analiziranje in sledenje delovanja uporabnika, kot je npr. odpiranje elektronskega sporočila.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Ime piškotkaOpisTrajanje piškotka
_gaRazlikovanje uporabnikov.2 leti
_gatUravnavanje števila poslanih zahtevkov.10 minut
_pll_languageZapomni si izbrani jezik.1 leto
_fbpPošiljanje oglaševalskega materiala.90 dni
_gidRazlikovanje uporabnikov.1 dan

Kako uporabljamo piškotke?

Samo ko je to nujno potrebno

Uporaba piškotkov je potrebna za nemoteno delovanje naših storitev. Uporabljamo jih v različne namene, odvisno od izdelka, med drugim tudi:

  • Vpis in potrditev prisotnosti

Ko uporabljate katerokoli od naših storitev, ki od vas zahteva, da se vpišete, shranimo informacije o vaši seji v piškotku na vaši napravi. Vaše podatke za vpis lahko tudi shranite, tako da vam jih ni potrebno vpisovati vsakič, ko se vrnete na stran.

  • Pomnjenje vaših nastavitev

Nekatere nastavitve, ki jih shranite pri uporabi naših storitev zahtevajo piškotke, da vam lahko zagotovimo pomembne informacije in izkušnjo prilagodimo vam. Sem spada tudi hramba vašega soglasja o uporabi piškotkov, ki je potrebna za določanje, kateri piškotki in katere tehnologije uporabiti, ko uporabljate naše storitve.

  • Sledenje informacijam na drugih pod-straneh

Ko podate določene informacije pri uporabi naših storitev, te podatke shranimo v piškotku, ki si zapomni, kaj ste izbrali ali vpisali na drugih pod-straneh. Tu je, na primer, vključena tudi izbira jezika.

Za analizo

Za merjenje in analiziranje, kako naši uporabniki uporabljajo naše storitve, uporabljamo storitve tretjih ponudnikov.

Google Analytics

Za več informacij o zbiranju in uporabi informacij Google Analytics, obiščite Googlovo stran s pravilnikom o zasebnosti (https://policies.google.com/privacy?hl=sl). Lahko se odločite, da se vaši podatki ne zbirajo pri Google Analytics tako, da uporabite internetni dodatek »gaoptout«.

Za oglaševanje

Da zagotovimo, da je oglasni material KOBI prilagojen vašim potrebam, uporabljamo storitve tretjih ponudnikov.

Oglaševalska orodja Google Analytics

Za oblikovanje ciljnih skupin uporabljamo Oglaševalska orodja Google Analytics, pri čemer zbiramo podatke o uporabi, demografske podatke, zanimanja in to delimo z Google AdWords. Za več informacij obiščite Googlovo stran s pravilnikom o zasebnosti. Če ne želite, da bi dobivali vam prilagojene oglase, uporabite spletni dodatek.

Google AdWords Remarketing

Da vam omogočimo vam prilagojene ponudbe, zasnovane na vaših prejšnjih obiskih spletne strani, uporabljamo Google AdWords Remarketing.

Google AdWords Conversion Tracker

Uporabljamo sledilec Google AdWords Conversion, ki s pomočjo piškotkov spremlja obnašanje ljudi na naši spletni strani, ki so prišli do nje preko oglasov Google Ads.